Pixel 3 на Google бе телефонът, за който бе разкрито най-много преди официалната му премиера. Далеч преди той да се появи на сцената знаехме всичко за него, а дори се появи и видео със съдържанието на кутията, примерни снимки и пълно ревю.

Не по-различна е ситуацията с Pixel 4, който ще бъде показан на 15 октомври. Вече знаем доста подробности за новия модел.

Началото все пак дадоха самите Google още през юни, които споделиха в социалната мрежа Twitter снимка.

Какво знаем за него?

Дизайнът

Google отново ще покаже два телефона - Pixel 4 и Pixel 4XL. Засега снимките показват само по-големия модел, а предходната година имаше разлика в дизайна на двата. Дали тази година ще е така, още не знаем.

От снимката обаче видяхме огромен черен квадрат, в който се намират камерите и светкавицата. Дизайнът е подобен на показаните наскоро iPhone 11 Pro и iPhone 11 Pro Max.

Веднага можем да кажем, че Google са променили драстично дизайна и моделите ще бъдат само в един цвят, а не в два тона, както предходните модели. Не виждаме и сензор за пръстов отпечатък и засега не се знае дали той ще бъде под екрана или Google ще най-сетне ще даде на потребителите на Android система за лицево разпознаване, която да може да се сравнява с FaceID на Apple.

Снимка 443868

Източник: GenK

Pixel 4 ще може да се отключва с поглед, като дори Google потвърдиха това. Но не знаем колко добра ще бъде системата.

Засега е почти сигурно, че ще има поне три цвят - черен, бял и оранжев, като има слухове и за зелен, но засега те не са потвърдени. Както и по-ранните модели, страничният бутон за включване и изключване ще бъде в различен цвят - бял за черния и оранжевия модел и оранжев за белия.

Камера

Pixel 3 бе телефонът с най-добрата камера в индустрията - до излизането на iPhone 11. Google обаче ще искат да се завърнат начело.

Pixel 4 ще бъде първият от серията, който ще има две камери на гърба - 12,2 MP основна и 16 MP telephoto. Предната камера вече няма да е ултраширока, а резолюцията ѝ ще бъде 8 MP.

Камерите ще имат и специален софтуерен режим за снимане на нощното небе, както и за бързо движещи се обекти. Какво друго са подготвили от Google обаче все още не е ясно. Все пак очакваме изключително добри камери.

На гърба виждаме и трети сензор, но не знаем много за какво ще служи той. Можем да предположим, че няма да е ултраширока камера, а макро сензор.

По-бърз дисплей

Дисплеите на новите Pixel ще бъдат с опресняване от 90Hz - промяна, която се очакваше и в iPhone, но вероятно остана за следващите модели. По-бързият режим на опресняване прави използването на телефона далеч по-приятно. Единственото притеснение е, че харчи и повече батерия.

Pixel 4 ще има 5,7-инчов екран, а по-големият Pixel 4 XL - 6,23-инчов с резолюция 3040 х 1440.

Процесор, RAM и батерия

Pixel 4 и 4 XL ще ползват Snapdragon 855 и ще имат по 6GB RAM. Те ще се предлагат с 64 и 128GB вътрешна памет. Батерията на по-малкия ще бъде 2 800 mAh, а на по-големия - 3 700 mAh.

Макар да имаше такива слухове, малко вероятно е новите модели да имат 5G.