Ако сте фенове на смартфоните на Samsung, то тогава запомнете датата 11 март 2016 година. На нея тръгват официалните продажби на един от най-очакваните модели на компанията тази година - Galaxy S7.

Моделът беше представен на Световния мобилен конгрес в Барселона, който тече в момента.

Samsung Galaxy S7 и Galaxy S7 edge - технически характеристики

Новите смартфони на Samsung идват с редица подобрения. Те използват Quad HD Super AMOLED дисплей, батерия с по-голям капацитет - 3,000 mAh за S7 и 3,600 mAh за S7 edge, и по-усъвършенствани предна и задна камера.

Друга новост е това, че моделите са водо- и прахоустойчиви – притежават сертификат IP68. Флагманите разполагат и със слот за допълнителна карта с памет. Устройствата се отличават с изчистена визия и висококачествена изработка от метал и стъкло.

Дисплеят на Galaxy S7 е 5.1”, а този на Galaxy S7 edge е 5.5”. Моделите разполагат с 12 МР основна камера с разширени възможности – Dual pixel camera, която осигурява безупречно качество на заснетите снимки и видеоклипове.

Паметта от 4GB RAM и мощният процесор гарантират бързина при извършване на няколко операции едновременно. Сред останалите новости е възможността на екрана на телефона винаги да се показват датата и часа – нещо, което пести време на потребителите и служи за тяхно удобство.

Най-добрите смартфони, които Samsung и LG представиха в Барселона

Най-добрите смартфони, които Samsung и LG представиха в Барселона

Вижте ги

Колко ще струват в България?

И трите български мобилни оператора обявиха, че ще започнат продажбата му на официалната дата, но ще приемат предварителни заявки от по-рано.

Потребителите на Mtel ще могат да закупят устройствата през сайта на компанията в периода от 25 февруари до 5 март. Всеки, който закупи телефона в този период, ще може да го получи на 8 март, три дни преди официалния старт на продажбите в България.

Освен тона първите 100 души, закупили смартфона в дните до 5 март, ще го получат в комплект с очилата за виртуална реалност Galaxy Gear VR.

Цената на Galaxy S7 в Mtel е 930 лева с абонаментен план Мтел безкрай 3XL. По-голямата версия на телефона Galaxy S7 edge ще струва 1099 лева със същия план.

Клиентите на Vivacom също ще могат да подават предварителни заявки от 25 февруари, като ще си получат телефоните на 8 март.  И тук първите 100 записали се и закупили един от двата модела ще получат и специален подарък – очила за виртуална реалност Galaxy Gear VR.

Цената на Galaxy S7 във Vivacom е 929,99 лева с абонаментен план SMART XL. Galaxy S7 edge ще струва при оператора 1079,90 лева със същия план.

От Telenor заявиха, че пускат предварителна продажба също от 25 февруари, като при тях също първите 100 човека ще получат очилата за виртуална реалност. Информация за цената обаче не беше дадена.