Стартиращата компания за летящи автомобили Kitty Hawk на съоснователя на Google Лари Пейдж обещава да закара пътници от едно място до друго без да бъде възпрепятствана от задръстванията и без да отделя вредни eмисии във въздуха. Сега тя се обединява с Boeing в обща дивизия Boeing NeXt.

Досега Kitty Hawk е изобретила две превозни средства, които приличат на огромни дронове, пише BusinessInsider. Cora e летящо такси за двама души, а Flyer - за индивидуално пътуване. Boing ще работи с екипа, който стои зад изграждането на Cora.

"Съвместната работа с компания като Kitty Hawk ни приближава към нашата цел за безопасна бъдеща мобилност", казва вицепрезидентът на Bpeing NeXt Стив Нордланд.

"Ние споделяме едно виждане за това как хора, стоки и идеи ще бъдат транспортирани в бъдеще, както и за безопасността и регулаторната екосистема, подкрепящи тази технология", допълва той.

Въпреки че в съобщението не се дават много допълнителни детайли, вероятно Cora ще бъде достъпна за потребителите доста по-рано, отколкото те очакват.

"Развълнувам съм от екипната работа на нашите компании, за да ускорят процеса по създаване на безопасни електрически полети", заявява Себастиян Трън, съосновател и главен изпълнителен директор на Kitty Hawk. Трън преди е бил част от Google и е помогнал на компанията да разработи собствен проект за автономни коли.

Uber избра Мелбърн за тестовете на своите летящи таксита

Uber избра Мелбърн за тестовете на своите летящи таксита

Те трябва да започнат през 2020 година

Новините за партньорството между Boeing и Kitty Hawk идват, след като Uber ускори разработването на своите летящи таксита чрез подразделението Uber Air. По план те трябва да влязат в експлоатация през 2023 година.