Технологичният гигант Microsoft обяви, че ще предложи услугата за кибер сигурност AccountGuard на 12 нови пазара в Европа, включително Германия, Франция и Испания, пише Reuters. Целта е софтуерът да запълни пропуските в сигурността и да защити потребителите в политическото пространство от хакери.

Неотдавна Microsoft засече атаки, осъществени между септември и декември 2018 г. срещу служители от Германския съвет за външни отношения и европейските офиси на института Aspen и германския фонд Marshall.

Атаките са били насочени към 104 служители от Белгия, Франция, Германия, Полша, Румъния и Сърбия. От Microsoft смятат, че зад тях стои група, наречена Strontium.

Програмата за кибер защита AccountGuard ще се предлага още в Швеция, Дания, Холандия, Финландия, Естония, Латвия, Литва, Португалия и Словакия.

Преди изборите за Европейски парламент през май тази година, германските власти се опитват да засилят кибер сигурността, след като 20 - годишен ученик направи пробив в системата на най-голямата икономика в Европа.