BA Glass ще инвестира €60 млн. в завода си за стъкло в София до 2022 г., съобщиха от компанията. Планира се средствата да бъдат вложени в нова пещ за стъклен амбалаж, като по този начин ще усъвършенства производствените процеси и ще увеличи продукцията. Част от инвестицията включва и внедряване на фотоволтаични панели, които ще се монтират върху покривите на съоръженията в България.

Отделно, BA Glass, която е сред десетте най-големи компании у нас, ще наеме още 100 души в софийския си завод.

Компанията посочва, че инвестицията е поредната стъпка от дългосрочния план за развитие, обявен през 2017 г., в рамките на който общите инвестиции ще достигнат €200 млн. и който цели усъвършенстване на производствените процеси и увеличение на качеството на стъклените изделия и удвояване на обема на продукцията. През 2019 г. BA Glass модернизира пловдивския си завод с над €50 млн.

Двата завода станаха собственост на португалската група именно през 2017 г., когато тя ги придоби от гръцката група Yioula.

Снимка 536102

€8,5 млн. бяха раздадени на служителите

BA Glass, която се нарежда пета в света при производството на стъклен амбалаж, е раздала €8,5 млн. на екипите си в Европа, съобщиха още от компанията. От допълнителната финансова подкрепа се възползваха и 552 служители на компанията в България. "Причината за разпределение на приходите на компанията за допълнителни заплати е свързана с добрите резултати, които постигнахме през 2020 г. В тази година на непредсказуеми предизвикателства служителите реагираха по забележителен начин, осигурявайки непрекъснатата и гъвкава дейност на компанията, като спазваха и мерките за безопасност", обясни Хавиер Тениенте, изпълнителен директор на компанията за Югоизточна Европа.

На Стария континент групата притежава 12 завода в 7 държави и има над 3,5 хил. служители, 650 от които в България. Годишният ѝ оборот е над €950 млн., а този от двете български фабрики — 1,8 млрд. лв.

"Идеал Стандарт - Видима" нае 200 души през пандемията и инвестира още 11 милиона лева

"Идеал Стандарт - Видима" нае 200 души през пандемията и инвестира още 11 милиона лева

През миналата година българските заводи се радват на повишено търсене