Компанията за недвижими имоти Nova Imobiliare ще инвестира 30 милиона евро в изграждането на модерен търговски център в Букурещ, съобщават румънски медии.

Той ще се намира в търговския парк Colosseum в северната част на румънската столица и ще бъде продължение на сегашната зона за пазаруване, която включва хипермаркет Carrefour и магазин за строителни материали Leroy Merlin.

Mall Colosseum ще съчетава както търговски обекти, така и офиси. На площ от 16 500 кв. м ще бъдат разположени местни и международни модни марки, ресторанти и обекти за бързо храненe, фитнес център, детскa зона за игри, казино, лаундж бар, както и ултрамодерно 7-екранно мултиплекс кино.

Снимка 360907

Източник: Nova Imobiliare

1500 кв. м от новия мол са предназначени за офиси "клас А", които ще бъдат насочени предимно към доставчици на здравни услуги.

Строителните дейности ще започнат по-късно тази година, а откриването е планирано за първата половина на 2019 г.

Външният паркинг ще бъде разширен със 750 допълнителни места, достигайки общо 2760 места.

Френска компания влага €70 милиона в модерен румънски мол

Френска компания влага €70 милиона в модерен мол близо до България

Той ще разполага с ресторанти с тераси, развлекателен център и VIP мултиплекс кино

Целта на мола е да осигури разнообразни забавления за всички възрасти и да се превърне в център за местната общност. Той ще използва екологични и устойчиви технологии, за да осигури високо ниво на комфорт за клиентите си.

Пазарът на дребно в Букурещ се развива бурно през последните години, а търсенето на търговски площи е все по-голямо.

Търговският парк Colosseum, който ще бъде дом на новия обект, също се разраства прогресивно, достигайки площ от над 54 000 кв. м. През миналата година той е посетен от почти 5 милиона души.

Собственикът на търговския парк - Nova Imobiliare се контролира от британския инвеститор от кипърски произход Панико Панай.