Германкият гигант Lindner Group ще инвестира €13 милиона в Русе чрез българско дъщерно дружество, съобщиха от общината. Вложението ще създаде 200 нови работни места.

Компанията за производство на фасадни елементи ще изградят производствена база на площ 67 000 кв. м. Представителите на компанията подчертаха, че предимствата, улеснили избора на град Русе за място за изграждане на новата производствена база, са стратегическото му местоположение на брега на река Дунав и в близост до границата с Румъния, както и Русенският университет "Ангел Кънчев".

Освен това Lindner ще предложи програма за обучение в България, която да осигури разширяване на екипите от специалисти на Lindner по целия свят.

Германската компания преди дни направи и първа копка на друг свой проект в България - жилищният комплекс "Резиденшъл парк Лозен". Инвестицията е в размер на 300 милиона лева.

Дружеството изгради и Бизнес парка в столичния квартал "Младост".

Групата на Lindner е на пазара у нас от 1993 година, като за този период по думите на главния изпълнителен директор на "Линднер Груп" АГ Хелмут Ланг компанията е инвестирала над 500 милиона лева.

Германската Lindner строи нов комплекс за 300 милиона лева в покрайнините на София

Създателят на Бизнес парка строи нов комплекс за 300 милиона лева в покрайнините на София

Първият етап на "Резиденшъл Парк Лозен" предвижда изграждането на 136 къщи