Създателят на емблематичния Бизнес парк в столичния квартал "Младост" - германската компания "Линднер", започва изграждането на нов проект в покрайнините на града - жилищният комплекс "Резиденшъл парк Лозен", чиято първа копка беше направена днес.

Първата фаза на проекта предвижда изграждането на 136 къщи, разположени на 55 декара и в които ще бъдат инвестирани общо 80 милиона лева.

По информация на инвеститора 90% от имотите в първия етап са вече договорени, като цените варират между 200 и 700 хиляди евро. Очакванията на Lindner са след края на проекта да бъдат инвестирани общо 300 милиона лева.

"Комплексът осъществява мечтата на градския човек за дом, даряващ спокойствие и уют, качество на живот и близост до природата на крачка от града", каза Георги Ранчев, управител на "Линднер Имобилиен Мениджмънт" и на "Резиденшъл Парк Лозен".

"Решението на Групата "Линднер" за нова инвестиция в България е ясен знак, че бизнес средата в страната е стабилна", каза президентът на ГБИТК Тим Курт и цитира последната анкета на Германо-Българската индустриално-търговска камара, според която 88% от компаниите членове на камарата заявяват желанието си да инвестират отново в България.

Групата на Линднер е на пазара у нас от 1993 година, като за този период по думите на главния изпълнителен директор на "Линднер Груп" АГ Хелмут Ланг компанията е инвестирала над 500 милиона лева.