Японската корпорация Toyo Tire откри завод за автомобилни гуми, в който инвестира 382 милиона евро. Фабриката в Инджия, в която ще работят 560 работници, е първата инвестиция на зелено на Toyo Tire в Сърбия, но и в цяла Европа, в която ще се произвеждат марките Toyo Tyres и Nitto. Това е и най-голямата японска инвестиция в Сърбия досега, отбелязва Еkapija.

Заводът ще произвежда между 5 и 10 милиона гуми от премиум клас годишно за пазарите в Европа, Близкия изток, Африка и Северна Америка. 

Във фабриката в Инджия ще бъдат внедрени иновативни технологии в процеса на работа, при спазване на най-високите световни стандарти за опазване на околната среда и енергийна ефективност.

Japan Tobacco International ще инвестира над $50 милиона във фабриката си в Сърбия

Производителят на Camel, Winston и Sobranie инвестира над $50 милиона във фабриката си в Сърбия

Новата производствена линия ще удвои капацитета на компанията, което значително ще увеличи експортния потенциал на фабриката

Планът е износът от Инджия, както беше обявено при началото на строителството на фабриката през декември 2020 г., да бъде на ниво 240 млн. евро годишно.

Община Инджия е предоставила терен от 63 хектара и необходимата инфраструктура.

Корпорацията Toyo Tire е един от водещите световни производители на гуми повече от 70 години, със седем фабрики за гуми и четири фабрики за автомобилни части, както и близо 13 000 служители по целия свят.