Компанията "Персенк Инвест" откри нов завод за бетонови изделия в село Хаджиево (до гр. Съединение), община Пазарджик. Със значителната инвестиция, надхвърляща 16 млн. лева, компанията залага на модерно оборудване и иновативни технологии, утвърждавайки се като водещ производител на пазара. Високотехнологичният и напълно автоматизиран работен процес гарантира прецизност и високо качество на производството.

Заводът използва уникалните за България полиуретанови дъски в производството си, които значително подобряват уплътняването на продуктите и предотвратяват дефектите при изработката на тънки бетонови изделия, а също така позволяват производството на широкоформатни продукти. След изработването, изделията се сушат в напълно изолирана сушилна камера, където подлежат на постоянен контрол на топлината и влагата. Това гарантира не само високото качество на продуктите, но и еднаквост на цветовете им.

За цветните си изделия, "Персенк" използва гранулирани пигменти за оцветяване на бетона. С висококачествени гранулати и изключително прецизна дозираща система за 6 цвята, компанията постига по-голяма устойчивост на цвета и създава възможности за изработка на уникални персонализирани изделия, които отговарят на специфичните изисквания на клиентите.

Снимка 624828

Източник: Персенк

"Откриването на новия завод за бетонови изделия "Персенк" е резултат от постоянния ни стремеж към иновации и развитие. Нашата мисия е да поставим нови стандарти в индустрията, като предоставяме продукти с изключително качество, които да отговарят на високите изисквания на нашите клиенти", коментира управителят на "Персенк Инвест" Иван Георгиев.

По думите му, "Персенк" е първият производител на бетонови изделия в България, който има пълен контрол върху основните суровини, от които зависи качеството на крайния продукт, а именно инертните материали. Компанията има над 14 години опит в добива и преработката им.

"Нашата цел винаги е била да намалим добива на инертни материали и да ги използваме само за нуждите на собственото си производство", отбеляза управителят на "Персенк Инвест".

Компанията си партнира със световните лидери при технологиите за бетони - HESS GROP, EIRICH, WASA, като това гарантира прецизност и контрол на производството. Заводът за бетонови изделия е оборудван с най-съвременните технологии, които съответстват на високите международни стандарти в индустрията.