Coinbit, която беше третата най-голяма борса за криптовалути в Южна Корея, беше блокирана и конфискувана от полицията заради обвинения в измами, посочиха от Cointelegraph. Обвиненията са, че 99% от обема на транзакциите, осъществени на тържището, е фалшив.

За такива ще отговорят председателят на Coinbit Чой Мо, както и ръководителите на институцията. Според прокуратурата, по този начин те са манипулирали цените на криптовалутите в своя полза.

Сред иззети активи са както самата централна на борсата, намираща се в квартал Гангнам в Сеул, така и компютри и сървъри, от които тя е била оперирана.

Руска банка отпусна кредит срещу криптовалута

Руска банка отпусна кредит срещу криптовалута

За първи път в страната

Информацията за предполагаемата измама е била подадена на полицията от представители на самата борса още през май. Според полицията, разследването е показало, че между август миналата година и май 2020 г. 99% от транзакциите с водещите криптовалути на Борса 1 са били недействителни, защото срещу тях не са стоели данни за съответни депозити и изтегляния.

Борса 2 пък е блокирала криптовалутните транзакции, извършвани с по-евтините криптовалути, което е позволило на Чой и екипа му да манипулират предлагането на койни, като по този начин са постигали директно увеличаване на маржа на печалбата чрез продажба на големи обеми от евтини криптовалути в един и същи момент.

Криптовалутите се върнаха към растеж, а Etherium удари почти 6-месечен връх

Криптовалутите се върнаха към растеж, а Etherium удари почти 6-месечен връх

Службата за контрола на валутите на САЩ позволи на банките да съхраняват криптовалути