След като вчера Федералният резерв на САЩ оповести, че обсъжда кога и как да увеличи още повече и без това исторически рекордните си програми за инфлиране на щатския долар, чрез които властите се надяват да стимулират икономиката, криптовалутите тръгнаха отново нагоре.

При биткойн растежът от началото на седмицата е 4,06%, като той достигна 9502 долара. Така от 12 март досега, когато криптовалутата достигна до най-ниската си стойност за годината, нейната цена е нараснала с 96,3%, но тя като цяло клони около средната си стойност за последната година.

Инфлация или просперитет: Как централните банки скрито унищожават стандарта на живот

Инфлация или просперитет: Как централните банки скрито унищожават стандарта на живот

Защо покачването на индекса на потребителските цени е вредно, какво ще се случи с парите и как би изглеждало естественото възстановяване

Най-значителният растеж обаче беше регистриран от Etherium, който поскъпна с почти 8,5% до 264,9 долара. "Изглежда, че криптовалутите догонват златото, а негативната доходност по глобалния дълг ще увеличава тяхното търсене", посочват от Zero Hedge.

Освен политиките на централните банки, търсенето на криптовалутите може би е подпомогнато от решението на Службата за контрола на валутите на САЩ, която по-рано тази седмица разреши на търговските банки в страната да предлагат на клиентите си услуги по съхранение на криптовалути.

Как Goldman Sachs влезе в конфликт със света на криптовалутите

Как Goldman Sachs влезе в конфликт със света на криптовалутите

Банката не ги смята за клас активи и не препоръчва инвестирането в тях

"Това е позитивна стъпка, тъй като тя елиминира някои от неудобствата, свързани с придобиването и съхраняването на криптовалути", посочиха от Cointelegraph. "Тя означава, че инвеститорите в крипто в крайна сметка ще могат да съхраняват дигиталните си активи в същата банка, в която са техните чекови, спестовни и брокерски сметки."