Пътуването по новите участъци на магистралата от България до Ниш ще струва 190 динара за водачите на леки коли, съобщи БНТ. Това прави 1.59 евро или около 3 лева и 10 стотинки.

Въвеждането на ТОЛ такса по магистралите в Сърбия идва след като правителството се съгласи с предложението на компанията "Пътища на Сърбия". ТОЛ таксите по новите участъци на магистралата се въвеждат официално от месец януари 2018 година.

Цената за автобус ще бъде 560 дината, което прави около 9 лева и 20 стотинки. Камионите ще трябва да заплащат по 1 120 дината - около 18 лева и 40 стотинки.

Източното разклонение на Коридор номер 10, от Ниш до границата с България, е с дължина от 86.9 километгра. Дейностите по продължават - работи се в Сичевачката клисура. Работи се по изграждането на отсечката от тунела Банцарево до Цървена река, както и на отсечката от Станичене до Пирот.

Българските шофьори, които пътуват от Ниш към България, ще трябва да заплащат ТОЛ такса само на рампата при Димитровград. Очаква се рампата да бъде поставена на няколко километра преди граничния пункт с България ГКПП "Градина".