Сейшелите забранят всички круизни кораби до края на 2021 г. като мярка за предотвратяване на разпространението на коронавируса.

Според най-големият вестник на острова Seychelles Nation, Дидие Догли, министърът на туризма, е взел решението. Според Световната банка туризмът е вторият по големина отрасъл на Сейшелите след риболова, пише CNN.

През 2013 г. Сейшелите се присъединиха към няколко други острова в Индийския океан, включително Мавриций и Мадагаскар, за да създадат туристическата организация на островите Ванила, да насърчат пътуванията в региона и да комбинират своите маркетингови и рекламни кампании.

Сейшелите са популярна дестинация за известни личности, които през годините са се наслаждавали на почивката си там в частни вили. Принц Уилям и Кейт Мидълтън прекараха медения си месец там през 2011 г., както и Джордж и Амал Клуни през 2014 г.

Не е ясно още дали Сейшелите ще продължат да позволяват на пътуващите да идват в страната по въздух. Въпреки това, загубата на туристи от круизни кораби вероятно означава, че икономиката ще понесе огромен удар.

Туристите, които са се надявали да "избягат" на островите през 2020 или 2021 г., вероятно ще имат други възможности за ваканцията. Европейският съюз вече започна да говори за това кога да отвори вътрешни граници, а някои държави - включително Гърция и Италия обявиха планове за рестартиране на туризма за летния сезон 2020.

Друг възможен модел са "балони за пътуване", при които съседни страни ще позволят туризъм между тях, като увеличават броя на полетите и местата за настаняване.

Ще създадат ли Нова Зеландия и Австралия нов модел за туристически пътувания?

Ще създадат ли Нова Зеландия и Австралия нов модел за туристически пътувания?

Вероятно всеки ще бъде тестван на летищата за COVID 19, казват експерти

Прибалтийските държави Естония, Латвия и Литва вече имат такова споразумение. Австралия и Нова Зеландия обсъждат планове за създаване на подобен модел.