Мирослав Самуилов пое позицията на търговски директор "Транспортен сектор и декарбонизация" в Shell България. Той е експерт в сектора на тежкотоварния автомобилен транспорт ще бъдат ключови за новата му позиция в компанията. Мениджърът ще ръководи екип от опитни търговци, които си поставят амбициозни цели, свързани както с предоставянето на конкурентни картови услуги, така и с декарбонизацията на сектора и намаляване на въглеродния отпечатък.

Мирослав Самуилов има натрупан опит от над 20 години в сферата на транспортния сектор. Заемал е различни роли, които са му позволили да опознае из основи индустрията.

Започва кариерата си като шофьор на международен транспорт, впоследствие става търговец в продажбен и сервизен център на автомобили Mercedes в средната и тежката гама, управляващ съдружник в компания за сервизни карти и услуги и управител във фирма за спедиция и международен транспорт.

Shell купува датската Nature Energy Biogas за $2 милиарда

Shell купува най-големия производител на биометан в Европа за $2 милиарда

Nature Energy управлява 12 инсталации за биогаз в Дания и една във Франция

Няколко години е управлявал доставките на горива, пътните такси и товарните автомобили, както и е бил отговорен за възстановяването на ДДС и акциз в една от най-големите транспортни фирми в България. Има и значителен опит като мениджър продажби за средната и тежката гама автомобили на Iveco в България.

С помощта на Мирослав Самуилов търговският екип на Shell Бъгария дава заявка, че ще работи по-активно за развитието на горивната карта Shell Card, която включва горива и допълнителни пътни услуги за фирми, занимаващи се с тежкотоварен транспорт, и декарбонизацията на индустрията, чиято дейност отделя до 9% от глобалните въглеродни емисии.