Международната компания Schneider Electric ще има нов регионален мениджър за пазарите в България, Албания, Македония и Косово. Това е Радослав Кошков, съобщават от лидера, като за първи път българин ще поеме този пост и ще отговаря за бизнеса на групата в четирите балкански пазара.

Кошков става част от екипа на Schneider Electric през 2000 година. Досега той е бил директор продажби "Партньорски канали за България", като е отговаря за представянето и развитието на основните канали и управлява екипа по продажбите за производители на табла, контрактори, производители на машини, системни интегратори в автоматизацията и проектанти.

През годините Кошков заема ключови позиции в отделите Дистрибуция и Бизнес развитие, управлява продажбите за различни канали и пазари на цели продуктови гами, както и маркетинговите активности към партньорите на компанията.

Досегашният регионален мениджър Йонуц Фаркаш предстои да заеме позицията Вицепрезидент Стратегическо развитие за Европа и Южна Америка в направление Електроразпределение. Schneider Electric вярва, че енергичният му управленски стил, стимулиращ сътрудничеството, уменията му да води успешни преговори, иновативният му подход и способността му да адаптира бизнес модели към динамично променяща се среда, са предпоставка той да постигне отлични резултати и на новата си позиция.