Илон Мъск претърпя голям неуспех в първата част от съдебната си битка с Twitter, защото не успя да отложи във времето делото срещу него, предават световните агенции. Социалната мрежа получи ускорен процес и сега милиардерът е изправен пред сблъсък с платформата и в Съда на Делауеър през октомври.

Twitter иска милиардерът да бъде изправен пред съда възможно най-скоро за обещание, след като най-богатият човек в света се отказа от намерението си да закупи компанията за $44 милиарда.

Twitter съди Мъск Илон Мъск за $1 милиард

Twitter съди Мъск Илон Мъск за $1 милиард

Заради провалената сделка по закупуването на платформата за $44 милиарда

Мъск обяви, че се оттегля от сделката, тъй като е бил подведен за броя на фалшивите акаунти в платформата, които били страшно много.

"Стана ясно, че Мъск никога няма да каже ново "да" на тази сделка, но Twitter може да се справи с това. И ще се справи, но компанията е изправена пред значително увеличение на риска, заради Мъск", заяви пред американските медии адвокатът на компанията Бил Савит.

Правният представител на Илон Мъск - Анди Росман, потвърди твърденията на създателя на Tesla за спама и фалшивите профили в платформата, като подчерта, че "милиарди действия на Twitter трябва да бъдат анализирани".