Ако има рубрика, която присъства почти неизменно във всяко едно германско печатно издание, то това е рубриката "Съвети" (или "Ratgeber"). Това е мястото, където германската преса отделя внимание на онези икономически теми, които не са задължително свързани с политическото злободневие или макроикономическия анализ, а най-вече с потребителските нужди. Всеки един от нас потребява различни видове стоки и услуги, а във всяка една пазарна икономика изборът им далеч не е малък.

Ето защо редакцията на Money.bg създаде подкаст на български език за потребителски съвети - "Money.bg Лични финанси". Обвързахме го с името на една от най-популярните ни рубрики и в него ще намирате богато съдържание на разнообразни теми, които изискват потребителско решение - от това как да изберете най-добрата защита от инфлация за парите си, през това как да се сдобиете с качествен автомобил втора ръка, до това къде да отидете на почивка.

Форматът предвижда във всеки брой да Ви срещаме с поне двама експерти, за да гарантираме разнообразни мнения. Освен това искаме да превърнем нашите събеседници във ваши консултанти, като подберем най-подходящите за всяка тема. Целта е една - да осигурим полезно потребителско съдържание, което да ориентира аудиторията към по-добрия избор.

В пилотния брой на подкаста "Money.bg Лични финанси" започваме тема, която знаем, че вълнува много хора в момента - кариерата. Озаглавихме първия епизод "Професиите с бъдеще в България" и както подсказва името, в него си говорим за професиите с потенциал у нас. Често ще срещнете (вкл. и в нашата медия) статии, които говорят за най-търсените професии в бъдеще, но никой не казва кои ще бъдат те в България - не някъде другаде по света.

Ето защо заедно с експертите д-р Ирина Йончева, HR мениджър на Adecco България и Катя Сотирова, директор на Horizons Bulgaria, коментираме кои професии имат бъдеще в България и кои ще бъдат застрашени от изчезване. Освен това ще разберете какви умения са необходими за успешна кариера у нас и как да ги придобиете. 

Можете да чуете първия брой, както и да се абонирате в платформите Soundcloud, Spotify, Google Podcasts и Apple Podcasts. Или просто да натиснете бутона play тук: