Финансовите министри на страните от еврозоната  (Еврогрупата) дадоха зелена светлина на представителите на кредиторите на Гърция да се завърнат в Атина, за да продължат проверката си на реформите, извършвани от гръцкото правителство, съобщават гръцките медии, цитирани от БТА.

Облекчаването на гръцкия дълг официално е "на масата за преговори", заяви на същата пресконференция Йерун Дейселблум, председател на Еврогрупата. 

Министър-председателят на Гърция Алексис Ципрас обвини МВФ, че прибягва до „отлагателни маневри” и „произволни оценки”, за да забави даването на зелена светлина за реформите, необходими за икономическо съживяване. Според Ципрас МВФ настоява за контрапродуктивни съкращения на разходите, които не вземат под внимание подобряването на икономическите показатели на Гърция. 

Гърция и Европейският съюз вече са на същата дължина на вълната що се отнася до темпото на реформите, положението с бюджет 2016 и нуждите от бюджетно финансиране до 2018 г., подчерта Ципрас, цитиран от АФП и БГНЕС. 

МВФ пък има „нереалистични очаквания” и прави „погрешни и непроверени сметки”, цитира АФП неговото изявление.