По река Дунав има само 120 острова и 64, или над половината от тях са разположени в България. Като цяло в България има сравнително малки острови, с площ под 10 квадратни километра. Изключение прави остров Белене, чиято площ е 41 км. м. Островите в река Дунав обаче са два пъти повече от тези в Черно море и значително по-големи по площ. Общо в България има 117 острова с площ над 1,5 декара: 80 речни, 30 морски и 7 езерни. Чудили ли се се обаче колко струва остров в България?

Обява за продажба на остров у нас е по-скоро екзотика, за разлика от много други европейски държави. Екипът ни попадна само на една такава в популярен сайт за онлайн търговия. Според обявата срещу €10 225 се продава част от остров край Видин. Това означава, че цената е 3000 лева на декар.

Снимка 595540

Източник: Google Maps

Имотът е с площ 6.663 дка. и е подходящ: "за отдих, риболов, къмпинг". Една от възможностите, които предоставя това парче земя е за инвеститорите в засаждане на тополи с цел дърводобив. 

Островът на богаташите: Кой е най-скъпият адрес на Земята

Островът на богаташите: Кой е най-скъпият адрес на Земята

Остров Фишър има най-високия доход на глава от населението от всяко друго населено място в САЩ

Имотът се продава от частно лице, като по данни на money.bg и други собственици на части от острова имат намерение да продават земята си там. 

Островът е със статут на земеделска земя и се намира в близост до с. Жеглица, местност Острова. На практика територията на острова се намира само на 16 км от областния град Видин. 

Островът, който струва, колкото апартамент в София

Островът, който струва, колкото апартамент в София

Красивият и чист остров е с площ 4 акра