Остров Фишър (Fisher Island) е най-скъпият пощенски адрес в света и едно от най-затворените частните места в САЩ. Тук живее най-големият брой мултимилионери на квадратен метър на планетата.

Къде се намира този остров и какво се знае за него. Това малко парче земя е отделено от континенталната част на град Маями само с около 3 километра вода. Но повечето местни жители и туристи обаче могат да го видят само от далеч - от другата страна на пролива.

Снимка 535328

Източник: Instagram

От 2015 г. насам остров Фишър има най-високия доход на глава от населението от всяко място в САЩ. В него живеят само 218 домакинства и общо население от 467 души. През април 2018 г. Bloomberg съобщи, че средният доход за остров Фишър е 2,5 милиона долара, според анализ на агенцията на данните на Службата за вътрешни приходи. Това прави пощенският код на остров Фишър най-богатият в САЩ.

Fisher Island заслужено получава прякора "островът на мечтите". Заобиколен е от бели плажове, с донесен от Бахамите пясък, засадени са палми и орхидеи от регионите на Индийския и Тихия океан.

Този живописен оазис на лукса и комфорта чупи рекорди за концентрация на милиардери и мултимилионери на квадратен метър. Обслужването на това място е толкова развито и на високо ниво, че дори фламингото, туканите и другите екзотични птици и животни имат своя прислуга.

Снимка 535327

Източник: Instagram

Историята на острова започва през 1906 г., когато "градът на водата" получава своя административен статут. 12 години по-късно собственикът Херман Уокър го продава на първия афроамерикански милионер Дан Дорси, а той - на краля на недвижимите имоти Карл Фишер, след което застояването на острова започва да расте бързо.

През 1925 г. Фишер заменя острова за луксозна яхта и той става еднофамилен дом на известното милиардерско семейство Вандербилт.

През следващите години островът е препродаден още няколко пъти. Днес тук живеят само най-богатите хора на планетата - политици, спортисти, филмови звезди, певци, бизнесмени като Джеб Буш , Опра Уинфри, Борис Бекер и Мел Брукс.

Най-скъпият пощенски адрес на Земята не е свързан с мост с континента; тук можете да стигнете само по вода или по въздух. Фериботът работи денонощно, но преминаването е подобно на граница между държави, входът е разрешен само със специален пропуск, без него охраната няма да ви допусне.

Снимка 535329

Източник: Instagram

Островът съдържа имения, хотел, няколко жилищни сгради, обсерватория и частно яхтено пристанище. Тъй като островът е частен, не можете да плавате до тук без покана от негов жител. Ако няма такива, единственият начин да посетите е да наемете стая в местния хотел, която струва над хиляда долара на вечер.

За удоволствието да живеете на този остров и за да се възползвате от всички предимства и екстри , които той притежава трябва да плащате 250 хиляди долара годишно.