Ново приложение ще свързва потребителите си с Летните олимпийски игри, които тази година ще се проведат в Рио де Жанейро. Апликацията е разработена от един лидерите в производството на електроника на пазара Samsung.

Приложението вече е достъпно за сваляне и е създадено в сътрудничество с Организационния комитет на Олимпиадата в Рио, съобщиха от компанията.

С изтеглянето на апликацията, потребителите й ще могат в реално време да следят чрез смартфоните си графика на игрите, както и ще получават непрекъсната информация за места и събития, свързани с игрите. Приложението ще показва още резултати от съревнованията и класация по брой спечелени медали.

Достъпната информация ще е свързана с абсолютно всички състезания в игрите и ще включва актуализации на всяка минута, обясниха Samsung.

Приложението Рио 2016 г. ще позволява на потребителите да се съсредоточат върху най-важното за тях, като всеки любител на летните спортове ще може да избере да получава резултати и съобщения, на базата на страни, спортове или атлети, които фаворизира.

Официалната апликация е на разположение на няколко езика, сред които английски, португалски, испански, френски, китайски, японски и корейски.