Най- дългият пешеходен висящ мост в света, беше открит в планински курорт в Чехия, предават световните медии.

Мостът е дълъг 721 метра и е построен на надморска височина на над 1100 метра. Преди дни мостът отвори за пешеходци. Той свързва два срещуположни хребета на планините. Известен е под името Sky Bridge 721 и намира в североизточната част на страната в планинската верига Кралицки Снежник близо до границата с Полша.

Мостът предлага спиращи дъха гледки за посетителите, които обичат височините. До 500 души ще могат да бъдат на моста едновременно. Мостът няма да може да се изплува от съображения за безопасност, ако ветровете в района стигнат 135 км/ч.

Строителството на Sky Bridge отне две години и струва 8,4 милиона долара. Според критиците мостът е твърде голям за околната среда, а други твърдят, че ще привлече твърде много туристи в града, който има население под 500 души.

Предишният най-дълъг пешеходен мост е в Арука, Португалия, и е дълъг 516 метра.

Любителите на силни усещания, които искат да преминат моста, трябва да закупят билети предварително онлайн. Цените са близо 15 долара за възрастен. Чехия затвори границите си за посетители по време на голяма част от пандемията. Миналия месец страната премахна тези ограничения за пътуване.