Когато Майк Тайсън обяви несъстоятелност през 2003 г., той беше принуден да продава имущество. Заради дългове в размер на 17 милиона британски лири, той трябваше да жертва просторния си дом в Кънектикът, пише The Sun.

Рапърът 50 Cent купи имотът за 3,3 милиона британски лири още същата година. Когато певецът купи къщата от Тайсън, бе отчетен рекорд за най-скъпия дом, продаван някога в района на Фармингтън в щата Юта.

С течение на годините обаче имотът бързо намали стойността си - най-вече заради текущите разходи, за които 50 Cent твърди. По думите му поддръжката е му струвала около 50 000 британски лири на месец. Това не е изненадващо, имайки предвид 52-те стаи, включително 21 спални, както и нощен клуб.

По-късно имението излиза на пазара и не можеше да бъде продадено в продължение на 12 години. Цената му започна от 14 милиона паунда, преди да бъде окончателно продадено миналата година за едва 2,3 милиона паунда, което е 84% спад в цената.

"Просто е прекалено голямо за пазара", коментира агентът по недвижими имоти Джонатан Милър пред Realtor.com.

В крайна сметка имотът беше купен почти на безценица от американския бизнесмен Кейси Аскар, който притежава няколко бизнеса за бързо хранене.

Имението е с площ от 50 000 квадратни метра, има 25 бани, закрит басейн и хидромасажна вана, закрит корт, звукозаписно студио, а декорът е пищен като самия имот.

Имотът разполага още с открити и закрити баскетболни игрища. Има стая с билярдни маси и друга игрална зала за игра на покер. В непосредствена близост до откритото баскетболно игрище има езерце и къща за гости.

Най-голямата спалня в дома разполага с живописна гледка към градинския пейзаж.