Всички са чували името на най-богатия човек в света Бил Гейтс. Той често има публични изяви, така че е достатъчно популярен в цял свят. Колко хора обаче знаят нещо за най-заможната дама в света?

1. Лилиан Бетанкур

Според класацията на Forbes това е Лилиан Бетанкур, която има в сметката си 36,1 милиарда долара. Заможната французойка успява да натрупа това завидно богатство благодарение на семейната фирма за търговия с козметични продукти L’Oreal.

2. Алис Уолтън

Милиардерката, която е на второ място в света по финансово състояние, е американката Алис Уолтън. Тя също трябва да благодари за своите 32,3 милиарда долара на семейната компания за търговия на дребно Wal-Mart.

3. Жаклин Марс

Жаклин Марс е наричана Кралицата на сладкишите, тъй като е собственик на един от големите американски производители на захарни изделия Mars. Нейното богатство се изчислява на 23,4 милиарда долара.

4. Мария Франка Фиссоло

Мария Франка Фиссоло също има „сладък” бизнес. Тя е съпруга и наследник на италианската империя Ferrero, създадена от Микеле Фереро. Финансовите активи на милиардерката възлизат на 22,1 милиарда долара.

5. Сузане Клатен

На пето място сред най-богатите жени в света се нарежда Сузане Клатен, която е дъщеря на някогашния най-богат човек в Германия Херберт Кванд и най-голям акционер в автомобилния производител BMW. Сега Сузане притежава голяма част от ценните книжа на компанията, а в личната й сметка има около 18,5 милиарда долара.

6. Лорийн Пауъл Джобс

Вдовицата на един от създателите на технологичния гигант Apple Стив Джобс Лорийн Пауъл Джобс наследи сериозно богатство след неговата смърт. Сега финансовите й активи надхвърлят 16 милиарда долара.

7. Абигейл Джонсън

Американката Абигейл Джонсън управлява семейния бизнес Fidelity Financial Services, чиято дейност е свързана с предоставянето на финансови услуги. Богатството й се изчислява на 13,1 милиарда долара.

8. Шарлийн де Карвальо-Хайнекен

Тази дама стои зад един от големите производители на бира Heineken. Тя наследява бизнеса на баща си, като в момента има състояние от около 12,3 милиарда долара.