Милиардерите вероятно най-добре знаят как да се отнасят към бизнеса, парите и богатството, какво да правят, за да постигнат целите си и завидни финансови резултати.

Предлагаме ви 10 от най-добрите съвети от 10 световно успели бизнесмени и финансисти.

Снимка 516847

Източник: GettyImages

Джеф Безос, въпреки факта, че отдавна е експерт в бизнеса, казва, че не е нужно да слушате авторитетното мнение на някой друг и да правите "правилното нещо".

Той често си припомня старта на Amazon. За това, когато всички казваха, че не трябва да продава различни книги, а по-добре да се съсредоточи върху бестселъри или определен жанр. Джеф признал, че идеята му е лоша, но вложи всичко от себе си, реализира я и спечели. "Amazon" заинтересува потребители с богат асортимент е се превърна в най-големият онлайн търговец в света.

Снимка 524341

Източник: GettyImages

Основателят на Майкрософт Бил Гейтс вярва, че трябва да се обградите с хора, които ще ви изтеглят нагоре.

"Човекът е социално същество. И всеки индивид е свързан с другите. Ако хората около вас искат успеха, тогава се дръжте за тях."

Снимка 478031

Източник: EPA/БГНЕС

Финансовият гуру Уорън Бъфет препоръчва да инвестирате не само в ценни книжа, но и в себе си: " Вие сте основният продукт, който трябва да бъде "продаден" на работодателя, на бизнес партньорите, на инвеститорите и т.н."

Снимка 454902

Източник: GettyImages

Френският собственик на модния гигант Louis Vuitton Бернар Арно винаги е твърдял, че парите са само средство, а не цел. Не е нужно да искате да печелите много. Трябва да се насочите към големи цели и пари ще се появят.

Снимка 509233

Източник: EPA/БГНЕС

Марк Зукърбърг казва, че трябва да рискувате. Той е уверен, че Facebook щеше да расте по-бързо, ако не беше страхът, че Google ще направи нещо подобно.

Снимка 225784

Източник: GettyImages

Испанецът Амансио Ортега, основателят на компанията Zara, взема за своя основа принципа: "Не вярвайте в абсолютния успех". Винаги трябва да сте центъра на събитията, да правите сам бизнеса си, да го развивате. Ако станете самодоволни, тогава рано ли късно ще загубите.

Снимка 410520

Източник: GettyImages

Мексиканският инвеститор и собственик на телеком Карлос Слим Елу казва, че не трябва да се страхувате от конкуренцията, но трябва да проучите своите съперници. Случва се бизнесмен да откаже да работи в дадена ниша, защото му се струва, че всички места са заети. Но винаги можете да намерите слабости у конкурентите и да се справите по-добре от тях.

Снимка 432558

Източник: GettyImages

Чарлз Кох, който с брат си Дейвид ръководи американския индустриален гигант Koch Industries, винаги е съветвал да се ценят грешките. В крайна сметка те са безценен опит, който ви помага да растете и да продължите напред.

Снимка 432559

Източник: GettyImages

Дейвид Кох веднъж казва следното: "Не забравяйте, че не можете да контролирате всичко." Фразата има дълбок смисъл и може да се тълкува по различни начини. Един от тях е, че трябва да делегирате отговорности, да използвате знанията и услугите на сътрудниците си.

Снимка 410518

Източник: GettyImages

Създателят и ръководител на Oracle Лари Елисън съветва да не бъркате очакванията на другите с вашите собствени. От една страна, трябва ясно да разберете какво искате. От друга страна, да се създавате продукт, който е ценен за другите.