Преди години онлайн търговията едва не оставя Матю Молдинг без пукната пара. Днес именно този сектор успя да нареди британецът сред най-богатите хора не само на Острова, но и в Европа.

Акциите на интернет оператора THG Holdings, чийто основател е бизнесменът, са поскъпнали с 25% по време на дебюта на компанията на борсата.

Първичното публично предлагане на книжата позволи на дружеството да привлече 1,9 милиарда паунда или 2,4 милиарда долара свеж капитал и се превърна в най-голямото IPO на лондонската борса от юни 2017 година. В резултат на това Молдинг влезе в групата на милиардерите с общо 2 милиарда долара, пише Bloomberg.

Предприемачът, който официално е най-новият супербогаташ във Великобритания, е учил индустриална икономика в университета в Нотингам, а по-късно е работил в екипа на милиардера Джон Каудуел. През 2004 година, заедно със съдружника си Джон Галемор, той основава The Hat Group или по-известна като THG.

Първоначално те продават CD-та и DVD-та, а днес управляват онлайн платформи, като Coggles.com и Myprotein.com, където се продават продукти за красота и за здравословно хранене.

След като групата пусна около 376 милиона акции или 35% от книжата си на борсата, сега тя е с пазарна капитализация в размер на 6,1 милиарда паунда. Освен в нея, Моулиг държи дялове и в друга компания в областта на инвестиционния бизнес.