Най-скъпият Rolex в света вече има нов собственик. Луксозният часовник от серията Daytona, който някога е бил собственост на актьора Пол Нюман, е бил купен на търг на американската аукционна къща Phillips за 17,8 милиона долара.

Продажбата бележи нов световен рекорд заради неочаквано високата си стойност.

Първоначално аксесоарът е бил подарен на Нюман от съпругата му Джоан Удуърд в края на 60-те години, когато той снима филма "Печеливш".

Часовникът бил пуснат на търг от бившия приятел на дъщерята на Нюман Нел. Самият актьор подарил на Джеймс Кокс Rolex-a през 1984 година, пише CNN Money.

От Phillips са отказали да посочат името на купувача, който наддавал за аксесоара през телефона си. От аукционната къща съобщават, че стойността от 17,8 милиона долара включва и таксата за търга.

В обявата за него е било посочено, че часовникът е бил носен всеки ден от Пол Нюман в годините между 1969 и 1984 година. Той е описван, като "най-емблематичният колекционерски часовник на 20-ти век".

Продажбата му би предишния рекорд на аукцион за изключително рядък Patek Philippe, продаден за малко над 11 милиона долара.