Американският милиардер Уорън Бъфет от самото начало на президентската надпревара в Щатите се обяви в подкрепа на Хилари Клинтън. Въпреки победата на опонента й обаче богатството на инвеститора е скочило рекордно след вота.

Бъфет е спечелил основно заради безбройно многото финансови холдинги, които държи в портфолиото на своя конгломерат Berkshire Hathaway.

Акциите на банките скочиха значително след победата на Тръмп, което сериозно е добринесло за нарастване на милиардите на бизнесмена. Само за първия ден след вота Уофън Бъфет се е събудил с печалба от 4,2 милиарда долара.

Ценните книжа на банките, влизащи в индекса KBW Nasdaq ank Index, са поскъпнали с 13,5% за този период, пише CNBC. Общо последните две седмици след изборите в САЩ инвеститорът е добавил 11 милиарда долара към богатството си.

В края на септември гигантът Berkshire Hathaway поскъпна до почти 85 милиарда долара. И тази пазарна капитализация е по-голяма от предишния рекорд на компанията в рамките на 72,7 милиарда долара, който беше постигнат на 30 юни тази година.

Berkshire Hateway на Уорън Бъфет достигна рекордна пазарна капитализация

Милиардерът Уорън Бъфет държи по-голямо богатство от когато и да било

Оперативните приходи на конгломерата са с 6,6% нагоре