Днес се открива туристическото изложение Salon des Vacances в Брюксел. Това е най-значимото изложение за масова публика в Белгия, съобщават от Държавната агенция по туризъм.

Събитието ще се състои в четири от шестте палати на Brussels Expo. България участва за седми път на Salon des Vacances.

През 2006 година изложението бе посетено от над 120 000 посетители. По данни на организаторите посетителите на това изложение са хора със среден бюджет за ваканции, възлизащ на над 1 500 Евро.

Тази година организаторите очакват увеличение на броя на посетителите на изложението със 7%. Броят на изложителите се е увеличил с 18%.

На това издание на изложението България  участва с информационен щанд с площ от 32 кв. м., организиран от Държавната агенция по туризъм. Фирми-изложителки на щанда са ДМ Травел и Ландис.

Най-голям интерес сред белгийската публика представлява морето. Другите запитвания са основно за балнеология, културен и планински туризъм. Интерес представлява формулата седмица море и седмица обиколка из страната. Друг интересен продукт за белгийските туристи, включващ България, е круиз по Дунав.

Изложението е много подходяща форма за реклама на България сред масовата публика, предвид факта, че белгийците вземат решение за почивка и избор на дестинация точно през този период.

Самите туристи от този пазар ползват много услуги извън вече платения пакет, като по този начин оставят и значителни средства в страната, която посещават. Участието на България ще предизвика интерес и с оглед на факта, че България вече е пълноправен член на ЕС и интересът към нея се повишава.

Белгия е от традиционните пазари за българския туристически продукт. През 2006 г. България е била посетена от 32 133 туристи от Белгия.