Председателят на Държавната агенция по туризъм Марио Ал-Джибури даде пресконференция в Солун, на която запозна медиите, акредитирани за 22-рото издание на международното туристическо изложение Филоксения, с възможностите за туризъм в България.

"България - модерна целогодишна туристическа дестинация", беше мотото на презентацията пред журналисти.

Той запозна медиите както с възможностите за зимен и морски туризъм, така и с възможностите за културен и религиозен, СПА и балнео и друг туризъм, които оформят страната ни като туристическа дестинация през всички сезони на годината.

Изложението се откри снощи и продължава до 18 ноември. На него освен щанда, организиран от Държавната агенция по туризъм, с отделен щанд участва и община Сандански.

Марио Ал-Джибури се включи и в провеждащата се паралелно с изложението неофициална среща на министрите и ръководителите по туризъм на страните от Югоизточна Европа. Поканата е отправена от министъра по туризъм на Република Гърция Фани Пали- Петраля.

Целта на всички балкански страни участнички е да се подпомогне формирането на региона като водещ в предлагането на нови видове туристически услуги, изучаване на всички възможности за създаване на общи туристически продукти и маршрути, базирани върху общи културни и исторически дадености.

В рамките на посещението си в Солун Марио Ал-Джибури се срещна с председателя на Камарата на индустриалците там и с представители на гръцката Асоциация на туроператорите.