Кръгла маса на тема „Подновяване на работата на III и IV блок на АЕЦ „Козлодуй" ще се проведе в 10 ч. в Големия салон на Българската академия на науките (БАН).

Кръглата маса е организирана от кметовете на София и Козлодуй Бойко Борисов и Милко Торбов и е под егидата на президента на Република България Георги Първанов.

Писмени обръщения в защита на българската централа са изпратили еврокомисарят Джефри ван Орден и Андре Мойсьо, президент на Световния съвет на атомните работници.

Участие в дебатите ще вземат още акад. Иван Юхновски - председател на БАН и гл. ас. Атанас Семов - юрист на Гражданския комитет за защита на АЕЦ „Козлодуй".

Презентации по темата ще направят инж.Кирил Николов-Директор "Производство" на "АЕЦ" Козлодуй, доц. Иван Геновски - Технически Университет София, инж. Владимир Уручев - главен инженер на блокове 1 -4, Митьо Христозов - Директор Централно диспечерско управление към НЕК, доц. Юлия Захариева, СУ, специалност „Европейско право"" и Рашо Първанов - Ръководител експлоатация на блокове 1-4. 

На кръглата маса е поканен и министърът на икономиката и енергетиката Румен Овчаров.