Фирмата концесионер "Медиаконтакт" ЕООД ще вложи 1,03 млн. лв. без ДДС за изработването и монтирането на 115 нови спирки и таксиметрови колонки във Велико Търново, съобщи Янтра ДНЕС.

В сумата влизат и 23 хил. лв. такси за покриване на екологичните изисквания.

Автобусните спирки във Вeлико Търново бяха отдадени на концесия на "Медиаконтакт България" с договор от 1 ноември 2006 година. Унгарската фирма единствена кандидатства за 25-годишната концесия. В началото на май тази година концесията на спирките бе официално регистрирана в Националния концесионен регистър.

Първият етап от подмяната ще приключи за около 2 месеца. Ще бъдат поставени 30 модула, като ще се започне от центъра. В старата част на Велико Търново и там, където тротоарите са тесни, размерите на съоръженията ще бъдат съобразени с условията. Поставянето на навес и колонка с разписание на автобусите е приоритет, съобщи Христо Петров, управител на "МедиаКонтакт" ЕООД.

За последно подмяна на автобусните спирки в старата столица бе направена преди повече 6 години. Сега съществуващите модули са амортизирани, а на нито едно място в града няма информация за разписанието на автобусните линии.