Крадци откраднаха бижута за 47 милиона евро от луксозен лондонски магазин, предаде АФП. Двама елегантно облечени въоръжени влезли в Graff, на лондонската "Ню Бонд стрийт", и заплашили персонала, преди да задигнат 43 пръстена, гривни, огърлици и часовници.

При напускането на магазина, те взели със себе си продавачка, изстреляли предупредителен изстрел, след което пуснали заложничката и побягнали. Друг изстрел се чул малко след като двамата изоставили крадено BMW недалеч от мястото на обира и се прехвърлили в "Мерцедес", а след това се качили и в трета кола.

"Тези мъже са изключително опасни и са изстреляли най-малко два изстрела на оживени лондонски улици по време на бягството си", заявява главният инспектор детектив Пам Мейс от отдела, който разследва въоръжените обири. Двойката, облечена в сиви костюми и говорещи с лондонски акцент, вероятно са били подпомогнати от поне други двама, действали като шофьори на обира, допълва БГНЕС.

Graff е прочут с диамантите и доставките за знаменитости. Магазинът е бил нападан и през 2003 г., когато бяха откраднати бижута на стойност 23 милиона лири.