Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Димчо Михалевски се срещна с министъра на икономиката, транспорта и регионалното развитие на федерална провинция Хесен, Германия д-р Алоис Рийл.

Двамата обсъдиха бъдещи контакти между сходни структури в двете министерства, свързани с изготвянето на програми, финансирани от структурните фондове на ЕС.

"Германия има опит в проекти, свързани с еврофондовете, има сериозни традиции в областта на пътното строителство и инфраструктурата", заяви Алоис Рийл.

Димчо Михалевски очерта областите, в които България и немската провинция Хесен могат да си сътрудничат - опит и практика при усвояването на средствата от европейските фондове, жилищна политика, въпроси, свързани с устройството на територията.

Алойс Рийл заяви, че Германия би могла да е полезна за България и с опита си в областта на миграцията и демографското развитие.

Зам.-министър Михалевски и министър Алойс Рийл отбелязаха, че срещата им поставя начало на бъдещи контакти между предприемачите от провинция Хесен и България, представени чрез техните браншови организации.