На заседание на стачните комитети на Столичен автотранспорт и Столичен електротранспорт ще се реши дали утре шофьорите ще стачкуват.

Кметът на София Бойко Борисов ще се срещне с председателите на КНСБ и КТ "Подкрепа" д-р Желязко Христов и д-р Константин Тренчев. Тримата ще дискутират отмяната на планираната от синдикатите безсрочна ефективна стачка на служителите на столичния градски транспорт и евентуалното подписване на споразумение за отмяната между Столична община и председателите на двата синдиката.

На извънредно заседание на Столичния общински съвет пък ще бъде обсъдена кризисната ситуация с градския транспорт в столицата.

Вчера беше договорено увеличение от 200 лв. на основната заплата на шофьорите. Предложението дойде от Столична община и работодателите на представителите на КТ „Подкрепа" и КНСБ.

Увеличението трябва да влезе в сила от 1 юни. Средствата за храна на ден ще останат, както досега - около 9 лв.

В момента има дефицит от 160 шофьори, съобщи зам.-кметът на столицата по транспорта Велизар Стоилов. Вече се появиха обяви, разлепени по прозорците на колите от градския транспорт, че има свободни работни места за шофьори.