Американските дългови книжа се движат в тесни граници на днешната търговска сесия, след като инвеститорите са в очакване на макроикономическите данни за САЩ и изказването на президентът на ФЕД-Сан Франциско Джанет Йелън по-късно днес.

Облигационните книжа се понижиха за втори пореден ден в сряда, след като силните данни за цената на работната сила и доброто развитие на сектора на услугите, породи съмнения у пазара, че може би ФЕД не е приключил с рестриктивната си политика.

Американското правителство изнесе доклада си за второто тримесечие, според който цената на работната сила се покачва с 4.9% или доста над очакваните 3.8%. Тези показатели доказват, че все още инфлационния натиск върху икономиката на САЩ не е избегнат и е възможно Федералният резерв да покачи отново лихвеното си ниво в предстоящите месеци.

Тази сутрин сравнителните 10-годишни американски Treasury книжа, са с доходност от 4.80%, което е почти без промяна от нивото им в сряда. Доходността на тези облигации, пропадна до най-ниското си ниво от 5 месеца насам миналия петък, повлияни от слабите продажби на американски домове.

Жилищния сектор в САЩ претърпява сериозно низходящо развитие, като в момента достигна 3-годишно дъно и породи опасения, че може да пренесе негативното си развитие и в други сектори на икономиката.

Според анализатори, днешните данни за заявките за социални помощи в САЩ за миналата седмица ще бъдат около 315,000, докато запасите на търговците на едро се очаква да са нагоре с 0.6%. Президентът на ФЕД-Сан Франциско Джанет Йелън, ще говори за бъдещото развитие на американската икономика и прилагането на правилна монетарна политика.