Съгласно Програмата за национална реклама на България за 2007 г. Държавната агенция по туризъм (ДАТ) организира представянето на страната ни на международното туристическо изложение EMITT (East Mediterranean International Travel & Tourism Exhibition), което се провежда в Истанбул, Турция в периода 15-18 февруари 2007 г., съобщиха от ДАТ.  

EMITT се провежда за 11-ти пореден път и това е най-голямото туристическо изложение в източното Средиземноморие и се организира ежегодно със съдействието на Министерството на културата и туризма на Турция и най-големите туристически организации в страната.

Изложението дава добра възможност за туристическите фирми да реализират бизнес-срещи и контакти с най-големите турски туроператори и туристически агенции, както и да се представят туристически дестинации.

На 15 и 16 февруари изложението е отворено само за професионалисти, а през останалия период то е предназначено за професионалистите и общата публика.

На EMITT ежегодно участват повече от 2 000 изложители от повече от 70 страни. Изложението ежегодно се посещава от повече от 150 000 посетители.

Тази година България участва с щанд от 72 кв.м., специално предложен от организаторите на събитието с добро месторазположение и отворен от три страни. На българския щанд участват две туристически фирми - Съни травел и Балкантурист.

Българският щанд разполага със сцена, за която ДАТ ангажира трупата на Нешка Робева, която ще се представи с атрактивна програма. Миналата година ДАТ взе наградата за най-добър щанд на изложението.

България е посетена от 231 306 туристи от Турция през 2006 г., което представлява спад от 14.70 %, но през 2005 г. е имало ръст от 36.73% спрямо миналата година.

Турция, като страна в съседство на България, е важен туристически пазар и участието на най-голямото туристическо изложение EMITT е от голямо значение за задържане на силните позиции на този пазар, твърдят от ДАТ.