Голямата „сестра”  на Alfa Romeo - Giulia ще излезе на пазара през 2018 година и ще е пряк съперник на 5-ата серия на BMW и E-класата на Mercedes. Новият модел ще дебютира с богата гама двигатели, включително и plug-in версия и първият в историята на марката 6-цилиндров дизел.

Новият седан ще е базиран на платформата със задно предаване на Giulia и ще използва 4-цилиндровите бензинови и дизелови мотори на модела, пише autoclub.bg.

„Дължим на нашите инвеститори постоянен поток от нови модели, които трябва да се продават добре – заяви главният технически директор на FIAT Chrysler Харалд Вестер. – Това означава серия от успешни седани и SUV модели.”

Моторната гама на Giulia включва 2,2-литров турбодизел с мощност 150 и 180 конски сили, както и 2-литров бензинов мотор с 200 конски сили, като най-вероятно тези двигатели ще се появят и при по-големия модел. Специално бензиновият мотор има сериозен потенциал за развитие, според Вестер, което означава, че може да видим и много по-мощна негова версия.

В гамата може да попадне и V6 мотора с две турбини и 508 конски сили, идващ от Giulia Quadrifoglio, а заедно с него ще се предлага и първият в историята на марката 6-цилиндров дизел. С тези мотори новият модел на Alfa ще има повече шансове срещу германските си съперници.

Изборът при трансмисиите ще между 8-степенен автоматик и 6-степенна механична предавателна кутия.

Премиерата на новия модел ще е малко след тази на SUV модела Stelvio, като двата автомобила имат важна роля за съживяването на италианската марка.