Румънската марка Dacia в четвъртък анонсира допълнителни подробности за изцяло електрическия си модел Spring, с който компанията си е поставила за цел да демократизира пазара на електромобили в Европа.

Компактната Dacia Spring, която обещава автономност в електрически режим от 230 километра (WLTP режим на замерване), се предлага в три основни версии - стандартна, Business за корпоративни цели или за фирми отдаващи превозни средства за споделена употреба, и N1 лекотоварна Cargo, която ще бъде лансирана на пазара през следващата година, информира auto-press.net.

Задава се буря за Renault в Европа заради "износа" на производството на Dacia Spring в Китай

Задава се буря за Renault в Европа заради "износа" на производството на Dacia Spring в Китай

Най-евтиният електромобил на Стария континент ще се прави в Азия

За територията на Франция, цената на Dacia Spring стартира от 12 403 евро, като тя е формирана след приспадането на местните преференции.

Предварителни заявки за закупуването на Dacia Spring ще започнат да се приемат от 20 март, а първите доставки на електромобила се очаква да бъдат осъществени през есента.

Dacia Spring е оборудвана с електромотор с мощност от 44 конски сили, а интегрираната батерия е с използваем капацитет от 27.4 kWh. Максималната скорост на движение на електромобила е ограничена на 125 км/час.

Колко ще струва "най-достъпният електрически автомобил", произведен от Dacia?

Колко ще струва "най-достъпният електрически автомобил", произведен от Dacia?

Новата Dacia Spring ще бъде на разположение за поръчка през пролетта на 2021 г.

От компанията коментират, че при употреба в градска среда, Dacia Spring е в състояние да предложи свободен пробег от до 305 километра.

В зависимост от зарядната станция, презареждането на батерията на Dacia Spring отнема от 13 часа и половина (от 0 до 100%), до 56 минути (DC бързо зарядно, 0-80%).