"Наточеният " седан Volvo S60 Polestar през 2016 г. поставя рекорд на Северната дъга на Нюрбургринг сред серийните автомобили с четири врати, но тази информация не е публично разкрита.

Постижението става известно сега благодарение на видоезапис, направен от заводското тунинг ателие Polestar и спортния партньор на шведската марка - Cyan Racing. 

Както заявяват от компанията, рекордът е поставен по време на "тайни тестове" на автомобила, които се провеждат на Северната дъга. Седанът е изминал дистанцията за 7 минути и 51 сек., соето е с почти четири секунди по-бързо от тогавашния притежател на рекорда BMW M5. 

Volvo S60 Polestar дебютира през пролетта на 2016 г. и е най-бързият автомобил в историята на шведската марка. Седанът е оборудван с бензинов двулитров четирицилиндров турба двигател от фамилията Drive-E. Агрегатът развива 367 к.с. и 470 Нм максимален въртящ момент. Моделът с четири врати ускорява от нула до 100 км/ч за 4,7 секунди, а максималната скорост е електронно ограничена на 250 км в час. 

Впоследствие постижението на Volvo S60 Polestar е подобрено от Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio Verde (7 мин. 39 сек.), което след това е отнето от Porsche Panamera Turbo, изминал трасето с една секунда по-бързо. Въпреки това, през септември 2016 г. Giulia Quadrifoglio Verde си върна рекорда за най-бърз автомобил с четири врати на Северната дъга на Нюрбургринг - 7 минути. и 32 секунди.