Бъдещето на автомобилната индустрия е зелено, а една компания от Източна Европа иска са да се възползва от трансформацията на пазара. Полският старт-ъп Triggo ще търси партньорство с някоя от големите международни компании в сектора, за да популяризира първата си мини електрическа градска кола.

Компанията е разработила своето двуместно возило още през 2015 година в отговор на промените в търсенето на потребителите, живеещи в големите градове в Европа, Азия и Америка.

По думите на главният изпълнителен директор на стартиращата компания Рафал Будейл първите бройки от градския автомобил могат да бъдат пуснати на пазара през 2021 година. В момента от старт-ъпа водят активни преговори с различни компании от индустрията, включително с външни дружества, които да произвеждат модела.

Снимка 487412

Източник: https://www.triggo.city/

"Ние приключихме работата си по предварителната подготовка на производството на Triggo и сме готови да започнем серийно производство до 2021 година", посочва той.

Автомобилът, разработен от изцяло полски екип, ще има функционално шаси, което ще позволява на шофьорите да го карат на два режима - до 90 километра в час или със скорост до 25 километра в час, когато е в по-компактната си форма, която им позволява да го паркират като скутер.

Мини колата се захранва от батерии, които са сменяеми, и позволяват при по-дълъг път да не се ползват зарядни станции.

Снимка 487411

Източник: https://www.triggo.city/