За победител в конкурса Международен пикап на годината 2016 бе определено изцяло новото поколение на Nissan NP300 Navara. Моделът успя да се справи в изключително конкурентната среда на останалите кандидати в тазгодишното издание на надпреварата - Mitsubishi L200 и Ford Ranger. 

От журито на престижния конкурс изразиха своето възхищение от пътното поведение на автомобила, както на стандартна пътна настилка, така и извън нея, двигателната гама и товароносимостта му, пише auto-press.net. 

Новата Navara, която отбеляза световната си премиера по време на международното изложение във Франкфурт през септември, се предлага в две основни версии - King Cab и Double Cab. Моделът идва с променен екстериор и интериор, оптимизирани пътно поведение и горивна икономичност, както и с редица нови технологични решения. 

В оборудването на пикапа, който стандартно ще се предлага с петгодишна или 160 000 км гаранция, ще могат да бъдат включени системата Around View Monitor за видео-наблюдение около цялото превозно средство, Forward Emergency Braking (FEB), инфо-комуникационната и мултимедийна система NissanConnect, диодни фарове, системи за подпомагане на спускането и потеглянето по наклон, круз-контрол и други. 

Nissan NP300 Navara, който ще се предлага във версия с две и четири задвижващи колела и с товароносимост от над 1 тон, идва с нов 2.3 литров dCi двигател, който обещава с 24% по-добра горивна икономичност, в сравнение с предшественика си. Двигателят ще бъде наличен в две версии – с мощност  160 и 190 конски сили, а наличните предавателни кутии са шестстепенна механична и седемстепенна роботизирана.