Американското издание Consumer Reports публикува ежегодния си рейтинг на надеждността на автомобилите сред водещите световни марки. В изследването за 2017 г. са използвани данните, получени след анкетиране сред собствениците на автомобили. В класацията са включени общо 27 автомобилни марки. 

Най-надеждните автомобили, според проучването, са японски модели, които заемат първото и второто място. Най-малък брой повреди и аварии е констатиран при Toyota. Най-надеждният модел на тази марка е купето GT86. В същото време пикапът Tacoma предизвика най-много оплаквания от собствениците на лекотоварния модел. 

Второто място се заема от Lexus. Година по-рано компанията оглавяваше списъка с най-надеждните автомобили. Най-голям брой положителните отзиви дадоха собствениците на седана ES. Най-ненадежден модел на Lexus е кросоувърът GX. 

Първата тройка се оформя от Kia. Корейската компания успя да се изкачи едновременно с две позиции в сравнение с 2016 година.Тези резултати Kia успя да постигне благодарение на високия рейтинг на модела Niro, който според собствениците се е превърнал в най-надеждния автомобил на марката. 

Сред първите десет най-надеждни коли попадат още марките Audi, BMW, Subaru, Infiniti, Buick, Honda и Hyundai. 

Най-голям ръст в сравнение с миналата година показва Chrysler. Автомобилите на компанията успяха да увеличат рейтинга за надеждност от раз с 10 позиции и заемат 17-о място.

В същото време най-сериозен спад отчитат три марки: Acura, Cadillac и Mazda.