Сайтът за краткосрочни наеми на жилища Airbnb насърчава клиентите си да инсталират системи за добиване на слъчнева енегрия по домовете си, като в замяна ще им даде по 1000 долара за екологичната инвестиция.

Във вторник компанията обяви ново партньорство с доставчика на системи за слънчева енергия SolarCity, пише CNN Money.

Airbnb ще помага на клиентите си да се справят с финансирането за услугата, която позволява монтажа и поддръжката на системите за соларни панели.

Платформата за споделяне на местата за пренощуване Airbnb ще даде на клиентите си по 1000 долара, ако поръчат система от SolarCity за периода от сега до края на март.

Офертата ще падне на 750 долара, ако закупуването на соларните панели стане след този период. Самата отстъпка е финансирана от SolarCity.

Домакини и техните гости, намерили се чрез платформата, могат да се възползват от партньорството между Airbnb и SolarCity на 19 пазара, на които оперира американският доставчик на енергийни услуги.

Сътрудничеството между двете фирми помага на Airbnb да се утвърди като екологичен вариант за настаняване на туристи.

"Ние знаем, че специално нашите клиенти всъщност търсят такива видове места, до които да пътуват", коментира директорът на отдела по публична политика и комуникации в Airbnb Крис Лиън.