Гигантът в онлайн търговията Amazon обяви, че планира да назначи 250 000 работници в логистичните центрове - доказателство, че компанията има високи очаквания за празничния сезон, пише Bloomberg.

Детайли: Сред новонаетите ще има такива на пълно работно време, на почасова заетост и сезонни работници. Те ще получават между 17 и 28 долара на час, а част от тях може да получат и бонуси от до 3000 долара. Amazon обявиха, че ще увеличат средната заплата в складовите си бази до 20,50 долара на час.

Босът на Amazon: Връщайте се в офиса или си търсете нова работа

Босът на Amazon: Връщайте се в офиса или си търсете нова работа

Анди Джаси втвърди тона към служителите си

Анонсът ярко контрастира на очакваното най-ниско наемане на хора за празниците поне от 2008 г. насам - според експертни оценки в търговията ще бъдат добавени едва около 410 000 работни места през Q4.

Amazon обаче все още печели от изместването на пазаруването онлайн - продажбите през интернет се очаква да скочат с 9,3% до 1,14 трлн. долара през тази година, което е по-добро темпо от общото потребление, показват данните на Insider Intelligence.

Ще се върне ли Безос като шеф на Amazon, след като компанията изтри $1 трилион пазарна стойност

Ще се върне ли Безос като шеф на Amazon, след като компанията изтри $1 трилион пазарна стойност

Акциите на гигантът паднаха с 50% през последната година

Контекст: Традиционно Amazon наема големи количества хора през есента - за да може да поеме огромния обем от поръчки около коледните празници. През миналата година обаче новите попълнения бяха "само" 150 000, а през 2019 г. - 200 000.

Компанията се опитва да задържи служителите си с по-добри условия на труд в ситуация на изключително висока заетост и глад за кадри. Amazon традиционно е смятана за лошо място за работа за нископлатените кадри и през годините на няколко места имаше опити за създаване на профсъюзна организация.