Pokemon манията завладя света и хвърли в еуфория пазарите. Последното игра, която пусна компанията Nintendo, й върна старата слава и изстреля пазарната й оценка до небесата. До днес.

Акции на Nintendo се сринаха с 18 процента рано сутринта в понеделник, след като компанията обяви, че играта Pokemon GO ще има ограничен ефект върху приходите, предаде "Ройтерс".

Това означава, че въпреки огромния успех на играта тя няма да позлати Nintendo, както се очакваше.

Още в петък след приключването на търговията от компанията заявиха, че ще пуснат устройство – гривна за китката, което ще предупреждава играчите, когато наблизо има покемони за уловяне. Заедно с това обаче японците обявиха, че нямат планове да преразглеждат приходите си засега.

Nintendo обяви също така, че партньорът й в разработването на играта – американската компания Niantic, получава лицензионни такси и печалбите от тези приходи ще бъдат ограничени. Niantic държи 32 процента от компанията Pokemon Cо.

Феноменалният успех на играта доведе до масово купуване на акции на Nintendo в очакване той да донесе големи печалби. Акциите на компанията поскъпнаха с 60 процента.

Сега обаче трендът е обратен, а въпросът затова как популярната игра ще докара приходи на Nintedo остава отворен.