Базираната в Гълъбово "Енергоремонт" е завършила производството на първия си голям содорегенерационен котел за финландската компания Valmet - един от лидерите в производството на хартия и целуоза в глобален мащаб, съобщава регионалният сайт divident.eu.

Съоръжението, което е сред най-големите, правени до момента от предприятието, е ключово за клиента, тъй като в него се пречистват химикали и протичат реакции с висок риск.

Нов завод за соларни панели в Стара Загора ще създаде до 800 нови работни места

Нов завод за соларни панели в Стара Загора ще създаде до 800 нови работни места

Новината обяви съсобственикът и изпълнителен директор на "Смарт Енерджи Груп" Тодор Георгиев

"Като габарит на модулите това е може би най-големият котел, който сме произвеждали до момента. Срокът за изпълнение беше кратък, а изискванията за качеството драконовски. Единичен елемент от съоръжението е с размер от близо 30 метра. То ще бъде превозено до Португалия през цяла Европа по суша с конвой от извънгабаритни камиони", обясни пред онлайн изданието изпълнителният директор инж. Евгени Станчев.

Изработката на котела е започнала през август и е приключила по график на 22 януари: "Целият детайлен инженеринг - от 3D ниво до производствени чертежи - го правим ние. Това е изключително предизвикателство, но се справихме отлично и създадохме гръбнака на инженерингов екип на признато световно ниво в енергетиката".

Нов завод за авточасти изниква край Пловдив и разкрива до 50 работни места

Нов завод за авточасти изниква край Пловдив и разкрива до 50 работни места

Инвеститор е "Сиенит Холдинг" АД

Предстои изработката на още 3 такива съоръжения.

Повече от 50 години опит

"Енергоремонт - Гълъбово" е създадена през 1969 г. като самостоятелно държавно предприятие за поддръжка и ремонт на оборудването на електроцентралите от комплекса "Марица-изток". От 2000 г. компанията влиза в холдинга около "Металик" АД и развива и своята производствена дейност.

Снимка 653627

Източник: енергоремонт гълъбово

"Енергоремонт" доставя оборудването и изгражда газовите системи на "Топлофикация Перник", "Топлофикация Русе", "Топлофикация Бургас" и "Топлофикация Плевен". Компанията е ангажирана с ремонтни дейности в ТЕЦ "Марица-изток 2" и т.нар "американски централи" в рамките на комплекса, става ясно от по-ранно интервю на инж. Станчев за "Капитал".

Намаляващите проекти, свързани с тецовете у нас, се компенсират с работа с чуждестранни партньори. Сред тях са Siemens, General Electric, Babcock & Wilcox, производителя на кранове Tadano-Demag и американската компания за газови турбини Baker Hughes.

За реализацията на дейностите си, "Енергоремонт - Гълъбово" разчита на своите над 860 служители.