Инженерният гигант Rolls-Royce отчете оперативна загуба през 2019 г. от 1,11 милиарда долара, след като разходите за справяне с проблемите с трайността на двигателите Trent 1000 надхвърлиха рекордните им доставки, показват резултатите. 

Ролс заяви, че коронавирусът вероятно ще засегне въздушния трафик, което ще се отрази и на тяхната работа, но това няма да е за дълго, според компанията. Гигантът очаква основната оперативна печалба да нарасне с около 15% през тази година, с най-малко 1 милиард лири, като се изключва каквото и да е съществено въздействие от избухването на епидемията.

Спирането на Airbus A380 удари печалбата и на Rolls-Royce

Спирането на Airbus A380 удари печалбата и на Rolls-Royce

Компанията отчете загуба преди данъци от £2,9 милиарда

Компанията работи за решаване на проблеми с дълготрайността със своя двигател  Trent 1000 Rolls-Royce отчете, който се използва от моделите 787 Dreamliner на Boeing, като някои елементи във варианта TEN се оказват особено проблематични. Самолетите, използващи този модел двигател трябваше да се приземят, за може Rolls-Royce, за да извършат ремонтите.

Главният изпълнителен директор Уорън Ист каза, че компанията цели да намали броя на заземените самолети, заради двигателите, до едноцифрени до края на второто тримесечие на годината.

Rolls-Royce ще разработи и инсталира мини ядрен реактор до 2029 година

Rolls-Royce ще разработи и инсталира мини ядрен реактор до 2029 година

Какво мислят анализаторите за това?