Технологичният гигант Apple и емблематичният за компанията iPhone са на крачка от завръщането към растеж, след като производителят отчете печалбите си за празничното тримесечие във вторник.

Това може да обърне първите спадове, през които смартфонът премина, пише Market Watch.

Продажбите на iPhone падаха в продължение на три последователни тримесечия, което доведе до първата фискална година със спад на приходите на Apple за повече от десетилетие.

Сега анализатори очакват най-известният продукт на американската компания да покаже скок през първото фискално тримесечие, което междувременно е първото пълно тримесечие за продажбите на iPhone 7.

Анализаторите обаче остават предпазливи в оценките си за фискалната 2017-а като цяло въпреки очаквания растеж, който ще се задържи на значително еднакво ниво през следващите няколко тримесечия.

Защо потребителите избират iPhone 6 пред iPhone 7?

Защо потребителите избират iPhone 6 пред iPhone 7?

Apple се връща в играта с по-големи продажби. Но експертите се питат докога

Докато се очаква растеж в приходите, печалбите може да не зарадват толкова компанията.

Прогнозите сочат печалба от 3.23 долара на акция, което е спад от 3.28 долара в сравнение със същия период за година по-рано, сочат данни на FactSet.

Платформата Estimize от своя страна очаква стойности от 3.24 долара на акция.

Приходите вероятно ще скочат до 77.4 милиарда долара според FactSet, докато Estimize прогнозира сумата да наброи 77 милиарда долара.

Само продажбите на iPhone се очаква да увеличат приходите на компанията с 3 на сто до 53.10 милиарда долара от 51.6 милиарда за година по-рано, сочат още прогнозните оценки.